Puro seçiminiz, yakışınız, muhtevameslekiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar temelli size özeldir. Ancak gene de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç yer var! 1- Puro Seçimi Ben bu hatmda günün her saatinde muhtevameyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize için, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Ika Yönetim inşaatı Karayip purolarda muhtevameden önce nemliliğini kontrolör eylemek gerekir. Bu Toscanello muhtevain muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı rutubet oranlarında muhtevameyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da deneme cenahılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken yaşamsal bir kaide var. Puro yalnızca yalnız yalnızca kokusuz odle yakılır! Puro her devran ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabil işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişik ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken şule puroya kazık ulaşım etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş on uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı kırmızıya döndüğünde kızartma mesleklemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 radde eğimle, aleve tam ulaşım etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken tüm tabanğın müsavi yanması gerektiği muhtevain puroyu aynı zamanda nizamlı bir şekilde 360 radde döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara için beş on daha uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu konsept çakmaklar çok kadirdür ve aşkın doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma mesleklemi natürel alevli çakmaklarla, beş on devran alabilir. Bu süre size vakit kaybı kabil görüşükebilir yalnız puro çıdam ve çalışma lüzum. 5- İyi Yandığını Kontrolör Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonra sert çevirip suratünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe durum üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm fut kıpkırmızı ise yakma mesleklemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her tarafı tam yanmamışsa, doğrusu tüm fut kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu gagaınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçümencik nefes daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Sıkıntısızçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz muhtevaime müheyya. Pekâlâ ya siz müheyya mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıiftira çıiftira muhtevailmeli. Alacağınız her nefes arasında en azcaından 40 saniye ummak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabil muhtevameye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı muhtevaimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da çabucak hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı muhtevameye devam ederseniz, puro o derece üzücülaşır ki hiç muhtevailemeyecek duruma gelebilir. Küçümencik bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Tütün yumuşakçe ağıza doldurulur ve tatlılık almaçların dumanla uyartılmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilişik gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini sıkı temizleyin. Bunun muhtevain kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkı temizlediğinizden emin olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim muhtevatiğim Toscanello muhtevain yeniden yakma problem örgütleme etmez. Ancak halk inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda dokunaklılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.
Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir süre birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve pekâlâ şpeş olan 2 kaideı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın alev dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 radde arasında başüstüneğundan emin olmanız gerekiyor. Beyit ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza gerek yoktur. Ancak elbet eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız zeminını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir problem ile karşılaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında cins problem zeminın antipatik değil aşkın har olmasıdır. Çünkü hıfız zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile karşılaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise hıfız zeminının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz rutubet hıfız zeminı sıcaklığına için varyasyon gösterecektir ve bu yüzden de hıfız zeminı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir durum geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta durum geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız zeminının durum geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu muhtevaindeki rutubet ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak muhtevain anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlamlayacak pekâlâ durum geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En hayır humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları pekâlâ durum geçirmedikleri muhtevain gayrı rakiplerine koskocaman ayırt atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.